sc Heerenveen hard onderuit tegen Hoffenheim

BRUCHSAL – sc Heerenveen heeft vandaag de oefenwedstrijd in Duitsland met ruime cijfers verloren. In Bruchsal was TSG 1899 Hoffenheim met maar liefst 8-2 te sterk voor de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink. De Duitse topclub kwam in de eerste helft al op een 5-0 voorsprong. Hoffenheim, dat vorig jaar als derde eindigde in de Bundesliga, speelde een ontzettend sterke eerste helft. sc Heerenveen werd op alle fronten overklast en kwam al vroeg op achterstand uit een vrije trap. Yuki Kobayashi maakte een overtreding op zo’n 20 meter van het doel, waarna Demirbay de Duitsers op 1-0 zette. Zes minuten later schoot Apolinaro de Lita Hoffenheim naar 2-0, na een razendsnelle omschakeling. In de 18e minuut werd het vervolgens 3-0 na een overtreding van doelman Filip Bednarek in het eigen strafschopgebied. Amiri schoot de bal hard achter de Poolse doelman. Wat Heerenveen ook probeerde, de Duitsers bleven oppermachtig. Ook...

Lees verder »