Trekkerbehendigheidswedstrijd Oudwoude geslaagd

Vrijdagavond 27 juli was weer de traditionele Trekkerbehendigheidswedstrijd, georganiseerd door Doarpsbelang Aldwâld, op de Swartewei in Aldwâld.Het aantal deelnemers, afkomstig uit Aldwâld en uit de regio, was maar liefst 34, waarvan vier dames. Met het tropische warme weer (hittegolf) was de opkomst toch prima te noemen en ook de toeschouwers waren in grote getale aanwezig om hun favorieten de toch lastige opdrachten te zien uitvoeren.ParcoursHet parcours bestond uit verschillende onderdelen:- autovelgen met een touw aantrekken en vervolgens met de trekker er tussendoor rijden zonder de velgen te raken- een bal van een melkbus drukken zonder dat de melkbus omvalt- met de tractor de inhoud van een flesje bier legen in een glas- een pirouette maken en het gewicht, dat aan een touw er tussen hangt, mag de grond niet raken.- een lamp op paal aandoen, door met de trekker tegen een paal te rijden, die vervolgens contact maakt en het...

Lees verder »