VIDEO: Eelke Bakker (108) nu oudste man Benelux

Eelke Bakker uit Dokkum vierde zaterdag bij zijn zoon en schoondochter in Damwâld zijn verjaardaag. Bakker werd 108 jaar. Hij is geboren in 1910 op Ballum, Ameland. Hij is nu de oudst levende man van Nederland en sinds 7 maart 2018 zelfs de oudste man van de Benelux. Hij kreeg bezoek van o.a. burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel. Deze week ontving hij ook het Simmerblomke van RTV NOF. Bakker is voor zijn hoge leeftijd nog zeer fit en gezond; hij loopt nog zonder rollator of wandelstok en kan nog zonder bril lezen. Zijn geheim is elke dag roggebrood met spek nemen en genieten van het leven. Bakker houdt nog steeds van een grapje en laat zijn kleinkinderen regelmatig lachen met grappige rijmpjes van vroeger.Bakker woonde in 1918 in Morra. Dat was het jaar dat de Spaanse griep uitbrak. De heer Bakker vertelde dat overal in het dorp lijken lagen. Het waren er...

Lees verder »