Politiek, Boerendag en Grasbaanrace in De Simmer

Ook deze zaterdag was er weer een editie van De Simmer, het zomerse radioprogramma op Streekomroep RTV NOF. Lieuwe Sytsma van CDA Noardeast Fryslân, Johan Talsma van ELP Noardeast Fryslân en Pieter Braaksma van ABD Noardeast Fryslân vertelden over de komende gemeenteraadsverkiezingen. De column van deze week ging over koffie en gebak, een levendige column van Eline de Vries. Verslaggever Jan Wagenaar was op locatie bij de Grasbaanrace in Anjum en Lammert Brouwer vertelde over de prachtige sfeer tijdens de Boerendag bij de Paardendagen Driezum/Walterswâld.In de studio schoof Lieuwe Sytsma uit Aalsum aan, hij werd op 9 juli gekozen als lijsttrekker van de CDA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Sytsma stelde zich zelf voor en legde uit hoe je lijsttrekker wordt. Afgelopen vrijdagmiddag was Sytsma samen met andere partijgenoten in het centrum van het snikhete Dokkum te vinden waar ze groene limonade uitdeelden aan de bezoekers van de binnenstad.Johan Talsma lijsttrekker...

Lees verder »