Anouska Koster twaalfde in hartje London

De Westereense Anouska Koster stond afgelopen weekend aan de start van de Prudential Ride London Classique, een dameskoers op het allerhoogste niveau: de Women`s World Tour.In hartje London maakten de dames er een snelle wedstrijd van. De 65 kilometer werden in minder dan anderhalf uur afgelegd. In de eindsprint bleek Kirsten Wild de snelste voor Anouska`s ploeggenote Marianne Vos. Elisa Balsamo maakte het podium compleet. Anouska zelf sprintte naar een 12e plaats.“Het ging goed in London. Het ging echt supersnel, daar moest ik wel even aan wennen na al die klimkoersen. In de finale was er nog een grote valpartij. Ik kon deze net ontwijken, helaas ging Jeanne er vol overheen. Marianne werd in de sprint mooie 2e. Zelf schoot ik door de valpartij naar de verkeerde kant van de weg, waardoor ik net als veel sprinters een beetje ingesloten raakte. Uiteindelijk word ik nog 12e na een mooie koers”,...

Lees verder »