Buurtbewoners Mearsloatswal in Dokkum bedreigd

Aan de Mearsloatswal in Dokkum heeft zich vrijdagavond een bizarre situatie voorgedaan. Een groepje buurtbewoners stond op de Mearsloatswal in de stad te kijken naar de bloedmaan. Een van de buurtbewoners lag al op bed en had al meermaals uit het raam geschreeuwd: "jullie moeten allemaal stiller doen. Ik wil graag slapen." Uiteindelijk is de man met een mes naar buiten gelopen en stapte hij op de groep buurtbewoners af. Nogmaals noemde de man: "het moet nu écht stiller worden."  Iemand uit de groep stapte op de man af om hem te kalmeren. Daarop begon de man met het mes te dreigen. Vervolgens ging de man weer naar binnen in zijn woning. Intussen was de politie al gebeld en kwamen met veel eenheden ter plaatse. De man die bedreigd is heeft geen aangifte gedaan, daarmee is de kous voor de politie op zo’n moment ook af. Aldus de persvoorlichting van Politie Noord...

Lees verder »