Eerste paal van mozzarellafabriek Royal A-ware de grond in

HEERENVEEN – Het was al bekend dat kaasgigant Royal A-ware en Fonterra in Heerenveen uibreiden met een kaasmakerij waar mozzarella en room wordt gemaakt, maar nu zit ook de eerste paal in de grond. Die eer was weggelegd voor burgemeester Tjeerd van der Zwan. Volgens COO Klaas de Jong van het zuivelconcern is er met de nieuwe fabriek bij Royal A-ware ruimte voor nieuwe melkveehouders. Bij het bedrijf zijn ze momenteel druk bezig met het aantrekken van nieuwe melkleveranciers. De kaasmakerij is daarmee op deze schaal de eerste fabriek in Nederland die deze kaassoort maakt. De nieuwe kaasfabriek moet in 2020 klaar zijn. Het bericht Eerste paal van mozzarellafabriek Royal A-ware de grond in verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »