Vliegende zitzakken, krulbol en kaasrollen in Friesland

HEERENVEEN – Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen de European Sports for all Games worden georganiseerd en in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad is Friesland hiervoor de uitgekozen locatie. Twintig internationale teams bestaande uit in totaal ongeveer 200 deelnemers zullen van 3 tot en met 7 augustus traditionele sporten presenteren in Friesland. En dat zijn zeker niet de alledaagse sporten. Zo beoefenen de Hongaren de sport Vliegende zitzakken en komt het kaasrollen over vanuit Italië. De deelnemende landen aan de eerste ESFAG zijn België, Groot-Brittannië, Denemarken, Finland, Italië, Spanje, Slovenië, Griekenland, Portugal, Duitsland, Polen, Hongarije, Ierland, Roemenië, Rusland, Schotland, Frankrijk, Nederland, Japan en de provincie Friesland. Friesland zal zes sporten presenteren. Dat zijn: Kaatsen, Schaatsen, Fierljeppen, Fries Dammen, Frysk Hynder en Skûtsjesilen. Martine van der Kloet is namens Sport Fryslân verantwoordelijk voor de communicatie van het evenement en is vooral trots dat alle sporten samenkomen in Sportstad...

Lees verder »