Air Run Festival start tournee met grootste opblaasbare stormbaan

AKKRUM – De grootste opblaasbare stormbaan ter wereld, die inmiddels over de vijfhonderd meter lang is, past deze zomer net niet op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Het Air Run Festival 2018 mist daarmee op zondag 26 augustus de primeur. Later dit jaar wordt dat tijdens een volgende editie van het festival elders in Nederland goedgemaakt. Het record voor Nederland wordt probleemloos neergezet. De baan in de Friese hoofdstad wordt beperkt tot 450 meter, maar ,,daarmee staat het plein voor de Oldehove ook stampvol’’, vertelt Rik van Raak van Jumpverhuur in Akkrum, die in 2017 met 325 meter al een wereldrecord vestigde. Van Raak gaat deze zomer met het gloednieuwe Air Run Festival op toernee door Nederland. Leeuwarden heeft de primeur, Groningen en Amsterdam volgen, terwijl gesprekken met andere steden op stapel staan. Deelnemers kunnen er voor kiezen om in wedstrijdverband de opblaasbare stormbaan uit te proberen. Tijdregistratie staat open voor...

Lees verder »