Erwin Heslinga kampioen 29e Zomerdamtoernooi Fryslân

Maandag 30 juli werd in café de Haven te Surhuisterveen de 14e en laatste ronde gespeeld van het 29e Zomerdamtoernooi Fryslân. De temperatuur in de speelzaal deed de naam van het toernooi alle eer aan en een groot deel van de schuivers hadden zich daarop aangekleed.Gastvrouw Baukje Hoekstra had de appeltaart uit de oven gehaald en de zaal liep vol met supporters uit de wijde regio. Een uitstekende ambiance voor deze slotronde.De remise die de kampioen Erwin Heslinga behaalde tegen de Mildam uitbater Henk Hosper was voldoende voor de hoofdprijs. Ongeslagen en dat mocht hij weten. Belager Reinout Sloot wist nog wel te winnen van Bert Oegema maar wist het verschil niet in te lopen. Sipke Doller voormalig kampioen bereikte de derde plaats en wist de andere Oegema(Tjalling) te verslaan.In de B groep was de spanning vooraf nog groot en waren er 4 kanshebbers voor de prijzen. TTS voorzitter Karel...

Lees verder »