Muziek en theater verbinden Heerenveen met het water

HEERENVEEN – Een grachtenconcert in Heerenveen. Hoe bijzonder? Eigenlijk niet. Want water vormde de oorspong van Heerenveen. Toen de “heren” van ’t Veen in 1551 de Schoterlandse Veencompagnie oprichten werd de basis van ons Friese Haagje gelegd. Om het afgegraven turf te vervoeren waren er vaarwegen nodig en werd de Heerensloot gegraven. Dit zorgde uiteindelijk voor een concentratie van middenstand en handel. Het Friese hart begon te kloppen. Aan dat water vindt op zaterdag 1 september 2018 de derde editie van een geweldig grachtenconcert plaats. Tegenover het Posthuis Theater is er muziek met een vleugje theater. De toegang tot het concert vanaf de wal in het Amelius van Oenemapark is gratis. Ook kunnen bezoekers dit jaar weer met hun bootje voor het podium liggen. Het Heerengracht Concert vormt het slotconcert op zaterdag 1 september als onderdeel van het Heerenveens UITfestival. Voorlopig tijdschema 20.00: Opening Heerengracht Concert 2018 door Neeltje van...

Lees verder »