Verslaggevers Geartsje de Vries en Andor Faber: Skûtsjesilen is de moaiste tiid fan it jier!

FRYSLÂN – “Alle jierren haw ik der in enoarm soad nocht yn, want it binne de moaiste twa wiken fan it jier”, dat zegt Omrop Fryslân journaliste Geartsje de Vries over het verslaan van de SKS wedstrijden voor de Friese omroep. Haar jongere collega Andor Faber, die vorig jaar als verslaggever debuteerde bij de wedstrijdenreeks van de IFKS knikt instemmend. Twee journalisten over het skûtsjesilen in het algemeen en de radioverslaggeving in het bijzonder. CONNECTIE MET HET SKÛTSJESILEN Geartsje kreeg de liefde voor het skûtsjesilen van jongs af aan met de bekende Friese brijlepel ingegeven. Geen wonder, want ze bracht haar jeugd door in de Friese Zuidwesthoek, in Koudum om precies te zijn. Haar ouders namen de jonge Geartsje mee naar het skûtsjesilen in Stavoren, Woudsend en soms ook nog naar Lemmer. Toch was de familie de Vries geen fan van het ZWH-skûtsje maar ging de support uit naar die...

Lees verder »