Akkrum door de ogen van Willem Starke “Dat dorp heeft mijn hart gestolen”

AKKRUM – ‘Akkrum is een bijzonder watersportdorp’, die uitspraak zal niemand tegenspreken. Als je je voorover laat vallen, vaar je op het Sneekermeer, laat je je achterover vallen dan vaar je door de schilderachtige vaarten bij Eernewoude. Het is het startpunt voor een meerdaagse tocht over de Turfroute, of voor een vaartochtje eindigend met een borrel in Langweer. Je hoeft zelfs Akkrum niet eens uit, want het dorp is gezegend met een, gerelateerd aan het circa 3400 mensen tellende inwonertal, behoorlijk groot en gevarieerd winkelbestand, uitgebreide watersportfaciliteiten en de nodige horeca-etablissementen, waar het ‘s zomers goed toeven is. Daarnaast gaat er vrijwel geen weekend voorbij of er valt wel iets te beleven in Akkrum-Nes. Een door superlatieven aaneengeregen verhaal natuurlijk; maar hoe kijkt een willekeurige maar enthousiaste watersport tegen Akkrum aan. Wij vroegen het aan Willem Starke (44) uit Tzum, die regelmatig op het water rond Akkrum is te vinden....

Lees verder »