SKS en IFKS Skutsjesilen 2018 ook te volgen bij Frysk FM

FRYSLÂN – Skûtsjesilen live op internet en op de radio bij Frysk FM Klaas Jansma (Radio Klaas) verzorgt, net als vorig jaar, het live verslag vanaf het SKS en IFKS wedstrijdveld op Frysk FM. Van 4 t.e.m. 25 augustus wordt een programma gemaakt vanaf 11.00 uur met de weersverwachting van Jelle Booi, de skûtsje artiest van de dag en diverse nieuwsgierige items, gelardeerd met vooral Friese muziek. Centrale presentator is Wiebe Krist van Frysk FM. De 69-jarige Klaas Jansma verzorgde tot 2012 bijna veertig jaar lang de skûtsje verslaggeving voor de Rono en daarna Omrop Fryslân. Hij schreef een groot aantal boeken over culturele en historische onderwerpen, vooral over skûtsjes. Radio Klaas is een initiatief van Uitgeverij PENN in Leeuwarden. Frysk FM is als radiozender gekoppeld aan Waterstad FM en RADIONL. Het radiostation heeft als ether frequenties 97.3 fm voor Midden- en Zuid-Fryslân en 101.8 fm voor Leeuwarden, Harlingen, Franeker...

Lees verder »