Tourwinnaar Geraint Thomas wint ook in Surhuisterveen

In een spetterende finale heeft Tour de France winnaar Geraint Thomas de 37e Profronde op zijn naam geschreven. Thomas versloeg Tom Dumoulin en Bauke Mollema in de sprint.De winnaar van het geel in Parijs was in de slotfase met Tom Dumoulin en Bauke Mollema ontsnapt uit de greep van het peloton. Mollema, die de leidersprijs mee naar huis nam, probeerde het twee ronden voor het einde alleen maar hij werd teruggepakt.Thomas kreeg als beloning de Gouden Fiets uitgereikt, aangeboden door de Kooyenga Groep. De welshman had zich vermaakt. ‘Het was een leuke wedstrijd, dit kennen we bij ons niet. Het zou mooi zijn als we dit soort koersen ook in Engeland zouden hebben. De sfeer was erg goed en ik moet zeggen dat de mensen in Surhuisterveen erg vriendelijk zijn.’ Surhuisterveen is in de eerste twee weken na de Tour het enige criterium waar Thomas van start ging.Mollema rijdt altijd...

Lees verder »