Waterpeil in Recreatiegebied De Heide flink gezakt

HEERENVEEN – Het waterpeil in Recreatiegebied De Heide is flink gezakt de afgelopen tijd. De eilandjes in het Heidemeer zijn bijna met droge voeten te bereiken. Er staat nog een aantal centimeters water in de sloten. Ook aan de randen van het meertje is duidelijk zichtbaar dat het waterpeil drastisch is gezakt. De aanhoudende droogte is oorzaak van het lage water. Ook elders in de gemeente Heerenveen is aan de boezem te zien dat het waterpeil met de dag zakt. De komende tien dagen worden er geen serieuze hoeveelheden neerslag verwacht. De gevolgen van de droogte zullen meer en meer zichtbaar worden in de natuur. Foto’s: ©Dennis Stoelwinder Het bericht Waterpeil in Recreatiegebied De Heide flink gezakt verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »