Gevolgen van extreme droogte worden steeds meer zichtbaar

HEERENVEEN – Drooggevallen sloten, natuur en bermbranden, sproeiverboden en herfstkleuren in de bomen. Dit zijn de meest zichtbare gevolgen van de extreme droogte waar we ook in de gemeente Heerenveen te maken hebben. Dagelijks staan de journaals stil bij de gevolgen van de droogte. Waarschuwingen voor  natuurbrandgevaar worden nog steeds door velen met een korreltje zout genomen. Dit bewijzen de diverse brandplekken in het dorre gras op De Heide. Voorlopig lijkt de droogte nog wel even aan te houden. De komende tien dagen wordt er geen neerslag van betekenis verwacht. Mogelijk krijgen we volgende week zelfs weer te maken met tropische temperaturen die boven de 30 graden uit kunnen komen. GrootHeerenveen krijgt met regelmaat foto’s binnen van de droogte. Hieronder een selectie van Frank Vink. Hij maakte een rondje door Heerenveen en Oranjewoud. Foto’s: ©Frank Vink Het bericht Gevolgen van extreme droogte worden steeds meer zichtbaar verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »