Paul de Koe van Skûtsje ‘Hoop op zegen’: “Dit wordt mijn laatste jaar als schipper”

HEERENVEEN – Het IFKS Skûtsje ‘Hoop op zegen’ is onlosmakelijk verbonden met Peter de Koe. Peter kocht het skûtsje begin jaren ’90 om er de wedstrijden mee te zeilen van de IFKS, de Iepen (Open) Friese Kampioenschappen Skûtsjesilen. Inmiddels is zijn oudste zoon Paul (38) alweer voor het zevende jaar schipper op het wedstrijdskûtsje. De ‘Hoop op zegen’ kwam van de C-klasse via de B-klasse in de A-klasse terecht, en degradeerde twee jaar geleden weer naar de B-klasse. De vooruitzichten, in de woorden van Paul de Koe? “Het wordt een heel mooie IFKS, daar ben ik van overtuigd.” RANJAJONGEN De ‘Hoop op zegen’ werd in 1902 gebouwd op de werf Croles in IJlst. Peter de Koe kocht het schip in 1991 en verbouwde het skûtsje tot wedstrijdschip. Hij vestigde zijn naam als zeiler door bijna twintig jaar mee te doen aan de wedstrijden van de IFKS. Paul de Koe: “Ik...

Lees verder »