Hûnewipperrock 1 september voor het eerst legaal in de feesttent Rinsumageast

In 2011 bedacht een groep van 8 vrienden uit Rinsumageast om gezamenlijk een verjaardagsfeest te houden. Als snel bleek dat het een groot feest zou worden voor alle vrienden en dorpsgenoten. Toen werd bedacht dat het feest een naam moest hebben Hûnewipperrock. Inwoners uit RInsumageast staan namelijk bekend als Hûnewippers.Hûnewippen is een oude traditie waarbij vroeger bij de kermis midden in het dorp honden met een touw over de brug werden geslingerd. Aan de andere zijde stonden dan mannen die de honden probeerden op te vangen. Een prachtig spel, maar door zijn tijd achterhaald inmiddels niet meer toegestaan. De betutteling heeft inmiddels ook het mooie Friese dorp Rinsumageast bereikt. Ook al gaan er inmiddels weer steeds meer stemmen op om het opnieuw in te voeren. In dat geval zal het wel niet met echte honden gaan.Hûnewipperrock heeft buiten het feit om dat het een feest in Rinsumageast is verder weinig...

Lees verder »