Strijd om het SKS kampioenschap barst zaterdag los

GROU – Vanaf zaterdag 4 augustus, barst opnieuw de strijd om het SKS kampioenschap los. In Fryslân zijn we trots op onze traditie van het wedstrijdzeilen met skûtsjes. Het is een ware belevenis om deze klassieke Friese platbodems, oorspronkelijk bedoeld om op een snelle manier vracht over de smalle en ondiepe wateren in Fryslân te kunnen vervoeren, nog altijd in actie te zien. De behendigheid waarmee de SKS skûtsjes  zowel op de nauwe vaarten rond Grou, De Veenhoop en Earnewâld als op het ruime water van de Snitser Mar en het IJsselmeer uit de voeten kunnen, toont tijdens het kampioenschap eens temeer het vakmanschap van de huidige schippers en hun bemanningen. Of je nu live bij een wedstrijd aanwezig bent, luistert naar het verslag via Omrop Fryslân of de skûtsjes via Track & Trace volgt, je voelt de spanning en deelt in de emotie. Alle SKS schippers stammen rechtstreeks uit aloude...

Lees verder »