Tentoonstelling “ienkennich lânskip” in Museum Heerenveen

HEERENVEEN – Dichter Eppie Dam en beeldend kunstenaar Gijs Dragt ontwikkelden een uitdagend en inspirerend project van gedichten en beelden die het Friese landschap tonen. Hun samenwerking leidt tot een bijzondere tentoonstelling met de sprekende titel “ienkennich lânskip”. Wat drijft een dichter? Wat bezielt een fotograaf? Eppie Dam en Gijs Dragt stelden de vraag en zagen wat er overbleef van ingeklonken land. Het resultaat is verbluffend en vanaf 7 augustus te bezichtigen in Museum Heerenveen. Beeldend kunstenaar Gijs Dragt (1955) fotografeert, schildert en maakt grafische ontwerpen. In al zijn werk getuigen kleur, vlakverdeling en typografie van respect voor traditioneel vakmanschap en eigenzinnige opvattingen. Binnen de fotografische context is Dragt op zoek naar ‘het schilderij’. Dragt kruipt in de huid van zijn onderwerpen en vindt op deze manier sporen van cultuur, historie en natuurlijke processen die hij isoleert en vastlegt. Eppie Dam (1953) is een productief en veelzijdig schrijver; hij schrijft...

Lees verder »