Wetterskip Fryslân geeft akkerbouwers zes uren langer om te beregenen

FRYSLÂN – Wetterskip Fryslân heeft besloten om de beregeningsmogelijkheden voor de akkerbouwers te verruimen. De akkerbouwers mogen nu ‘s avonds van 18.00 uur tot de volgende ochtend 10.00 uur beregenen. Dat is veel ruimer dan de oude tijden, want toen mocht er alleen tussen 22.00 en 8.00 uur beregend worden. Wetterskip Fryslân kreeg veel vragen over dat beregeningsverbod, ook al omdat akkerbouwers in Groningen en Noord-Holland overdag wel mogen beregenen. De akkerbouwers hebben nu zes uren langer om hun gewassen te beregenen. In combinatie met die verruiming doet Wetterskip Fryslân opnieuw de oproep om zuinig te zijn met water. Het beregenen van grasland blijft voorlopig verboden. Die maatregel is noodzakelijk, zolang het zo warm en droog is als nu, laat het waterschap weten. De afgelopen dagen was er veel discussie over het Friese beregeningsverbod. LTO Noord tevreden, vakbond niet Landbouworganisatie LTO Noord is tevreden over de verruiming van de tijden...

Lees verder »