Cultuurmarkt en podiumpresentaties op Heerenveens UITfestival

HEERENVEEN – Tijdens het Heerenveens UITfestival, zaterdag 1 september, wordt er ook dit jaar een culturele markt opgezet in het winkelcentrum van Heerenveen. Bijna veertig culturele organisaties en ondernemers hebben zich ingeschreven om vanachter hun kraam het publiek te informeren over de programma’s en cursussen voor het nieuwe culturele seizoen. Janita Baron, werkzaam bij Ateliers Majeur, coördineert de markt deze keer, samen met Rienk Kan. CULTUURPLEIN Het Heerenveens UITfestival werd twee jaar geleden, in 2016, voor het eerst gehouden en was een initiatief van de vier gesubsidieerde professionele culturele instellingen in Heerenveen: het Posthuis Theater, Ateliers Majeur, de Bibliotheek en het Heerenveen Museum. Het doel was om meer samenhang te creëren tussen alle activiteiten, die aan het begin van het nieuwe culturele seizoen in Heerenveen werden georganiseerd. De coördinatie van deze verbindende factor was toen in handen van Jelle Roeper, die er in slaagde zo’n 25 partijen bij het nieuwe...

Lees verder »