Leeuwarden wint SKS wedstrijd bij Grou, Heerenveen vierde en Akkrum zesde

GROU – De openingswedstrijd van het SKS kampioenschap 2018 werd er een om in te lijsten. Op en om het wedstrijdwater én over de hele wereld, via Track & Trace, konden skûtsjeliefhebbers zien hoe schippers en bemanningen een prachtige strijd met elkaar leverden. De route via het nieuwe vaarwater Suderburds Wiid zorgde mede voor een verrassende uitslag. Willem Uzn. Zwaga pakte met het Ljouwerter skûtsje de dagoverwinning. “Machtig mooi!” De dag begon met de routebesprekking in het nieuwe Theehuis, waar ook Commissaris van de Koning Arno Brok en minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins bij aanwezig waren. Het weerpraatje werd wegens ziekte van Piet Paulusma waargenomen door Hessel Kerkhof. Hij voorspelde een NW-wind kracht 3, die later op de middag zou toenemen naar kracht 4. “Bij deze wind wordt er altijd gestart op de Pikmar”, zo vertelde wedstrijdleider Arno Huisman. Met de komst van 25 hectare nieuw vaarwater,...

Lees verder »