Na het weekend opnieuw puffen en zweten

HEERENVEEN – De warme lucht die op dit moment in Spanje en Portugal voor bijzonder hoge  temperaturen zorgt, komt vanaf maandag ook onze kant op. De wind draait dan richting het zuiden, waardoor de temperaturen ook in Nederland opnieuw tot grote hoogte zullen stijgen. Maar wees gerust, temperaturen van 40 graden gaan bij ons niet gehaald worden. Simpelweg omdat ons land noordelijker ligt en daardoor minder instraling van de zon heeft. Dinsdag lijkt de warmste dag te worden, met temperaturen die aan de oostgrens opnieuw de 38 graden zouden kunnen aantikken. Ook het nationale hitterecord van 38,6 zou dan weer in gevaar kunnen komen… In het noorden van Nederland lijkt de temperatuur iets achter te blijven. Toch wordt het met 33 graden ook hier peentjes zweten. Aan het einde van de week lijkt het weer wisselvalliger te worden met temperaturen rond normale waardes voor de tijd van het jaar. Ook...

Lees verder »