Duofiets in de sloot op Miedloane

Op de Miedloane, tussen de brug over de Petsleat en de Broekloane bij Wâlterswâld, zijn zondagmiddag twee mensen met een duofiets in de sloot terecht gekomen. Een man en een meisje fietsten samen op de duofiets over de Miedloane in de richting van de Broekloane. Tussen de brug en de bocht met De Broekloane ging het mis. Doordat het wegdek op die straat een beetje scheef loopt, en er meer gewicht op de rechterkant van de fiets zat, begon de fiets te kantelen. Daardoor kwamen zowel de inzittenden als de fiets in de sloot terecht.De hulpdiensten werden omstreeks kwart voor drie met veel materieel gealarmeerd. Naast de brandweerkorpsen van Damwâld en De Westereen, werden in eerste instantie ook duikers en oppervlakteredders gealarmeerd. Verder werd ook een ambulance en de politie naar het adres gestuurd. Ter plaatse heeft de brandweer met hulp van omstanders de twee slachtoffers en de fiets uit...

Lees verder »