Forse brand in bosperceel aan de Vogelwijk

HEERENVEEN – Een forse brand in het “Kattebos” aan de Vogelwijk in Heerenveen heeft de brandweer zondagmiddag langere tijd bezig gehouden. Kort na half vijf kwam de melding binnen. De plek waar het vuur woedde was niet bereikbaar voor de twee uitgerukte brandweerwagens. Brandweerlieden deden een eerste aanval met zogeheten vuurzwepen. Hiermee kan men het vuur uitslaan. Ondertussen werd een mobiele pomp naar de brandlocatie gebracht. Hiermee werd water uit een nabijgelegen sloot gepompt. Het vuur was nadat er druk op de slangen stond vlot geblust. Het nablussen van de brand nam nog geruime tijd in beslag. Na bijna anderhalf uur kon de brandweer terug naar de kazerne. Vanwege de droogte is het in de natuur kurkdroog. Een vonkje is genoeg om een forse natuurbrand te veroorzaken. Wees alert en vooral voorzichtig met vuur en roken in de natuur. Foto’s: ©Dennis Stoelwinder   Het bericht Forse brand in bosperceel aan...

Lees verder »