Alle deuren geopend in Iepen Doar(p) – Feanwâldsterwâl

Een half jaar lang was er iedere werkdag een nieuw portret van één van de bewoners van Feanwaldsterwal te zien en horen, online op iependoarp.eu en op radio en telvisie bij omrop Fryslân. Op maandag 13 augustus aanstaande wordt het laatste Iepen Doar(p)-portret gepubliceerd, waarmee het journalistieke kunstproject, onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018, is voltooid.Initiatiefnemer en projectleider van Iepen Doar(p) Sjoerd Litjens is trots op het resultaat. "Trots op het feit dat het gelukt is om iedereen zijn verhaal te laten vertellen en deze verhalen voor toekomstige generaties vast te leggen. Trots ook op het totaalportret, want alle items op zich zijn bijzonder, maar de grote waarde zit in het geheel, alle portretten samen en de diversiteit daarvan. En daarbij vind ik het geweldig dat door de gedeelde verhalen de mensen elkaar weer een stukje beter begrijpen. Dat heeft de mienskip verrijkt."Wie ter besluit van de online publicaties in gesprek wil...

Lees verder »