Doorkomst 11-Stedenzwemtocht Dokkum op 20 augustus

Op 20 augustus zwemt topsporter Maarten van der Weijden door het keerpunt van Dokkum tijdens de 11stedenzwemtocht. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. “Ik wil daar geen bedrag aan hangen, iedere euro is welkom”, aldus Van der Weijden.Meer dan 150 lokale zwemmers sponsoren de actie en zwemmen met hem mee. Maarten: “Fantastisch, want zo wordt het iets gezamenlijks, iets van ons allemaal.” Vanaf een podium op de Zijl worden de sportievelingen feestelijk aangemoedigd. Publiek is welkom.Topsporter Maarten van der Weijden, die een gouden medaille won op de Olympische Spelen in Beijing in 2008, zwemt van 18 tot en met 20 augustus de Elfstedentocht. “Ik wil dit al zo lang en zo graag. Niet omdat ik zo graag wil zwemmen, maar om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker”.De aankomst van Maarten in Dokkum op maandag 20 augustus is al vroeg op...

Lees verder »