Earnewâld wint dobberpartij bij De Veenhoop

DE VEENHOOP – Het skûtsje van Earnewâld heeft de wedstrijd bij De Veenhoop gewonnen. Vorig jaar won Earnewâld ook bij De Veenhoop. Die wedstrijd werd later ongeldig verklaard. Volgens schipper Gerhard Pietersma van Earnewâld zou dat zomaar opnieuw kunnen gebeuren. Het regent protesten tegen de wedstrijdcommissie. Pietersma is er niet gerust op. “Het kan zomaar weer gebeuren. Daar ben ik bang voor. Maar we hebben een rondje afgemaakt, en we hebben geen nauw vaarwater gehad, dus ik denk dat deze wel meetelt.” Er stond niet veel wind bij De Veenhoop, en dan komt het op schipperskunsten aan. Wie een licht schip heeft, profiteert. Maar wie geluk heeft, profiteert nog meer. Direct na de start leek de wind even helemaal weg. De wind die er was, kwam van achteren, en daar profiteerden de achtersten als eerste van. De Súdwesthoeke startte als laatste, maar was na 10 minuten de helft van de...

Lees verder »