Hilda Boesjes bevlogen SKS-bestuurder

LEMMER – Hilda Boesjes-Beljon is sinds jaar en dag pr-vrouw van de SKS en onderhoudt de contacten met de buitenwereld. De geboren en getogen Lemster is ook vicevoorzitter van het SKS-bestuur en betrokken bij het algemene beleid van de skûtsje vereniging. ”Wij staan voor de waarden van onze vereniging, waarvan de belangrijkste is het behoud van de skûtsjes als zeilend erfgoed. Dat willen wij bewaren voor het nageslacht. Dat brengen we door het skûtsjesilen letterlijk in beeld.  We willen daarmee begrip creëren voor de passie die wij hebben voor dat varend erfgoed !” Wat heb jij persoonlijk met het skûtsjesilen? “Ik ben er mee opgegroeid. Ik weet niet beter dan dat wij met onze ouders en vrienden  aan boord van een Lemster kotter  (de Richtje) naar het skûtsjesilen gingen.  Later als jongelui deden we dat met kleine bootjes. Het was altijd een feestje. Ook de prijsuitreikingen in Dorpshuis De Helling...

Lees verder »