Brandweer Tjalleberd en Joure naar grote heidebrand in Wateren

WATEREN – De brandweerkorpsen van Tjalleberd, Joure, Lemmer en Wolvega zijn dinsdagmiddag opgeroepen om te assisteren bij een grote heidebrand. De brand woedde in het Drentse Wateren vlakbij Appelscha. De brand brak rond het middaguur uit. Na enige tijd bleek het vuur zich flink te verspreiden. Diverse campings werden ontruimd. Brandweerpelotons uit Drenthe, Friesland en Groningen rukten uit. Ruim 150 brandweerlieden waren aan het einde van de middag in touw. Ook de Koninklijke Luchtmacht kwam met een blushelikopter naar de brand. De Chinook met daaronder een grote waterzak gooit per vlucht 10.000 liter water op het vuur. Inmiddels is de brand onder controle. De brandweer blijft de gehele nacht in het gebied om eventueel oplaaiend vuur in de kiem te smoren. De Friese korpsen wachten bij Boijl op hun opdracht. Het bericht Brandweer Tjalleberd en Joure naar grote heidebrand in Wateren verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »