Rotonde of kruising? Getest door verschillende vervoersmaatschappijen

De kruising van de Conradi Veenlandstrjitte met de Haadwei van Damwâld is sinds de plaatsing van twee lantaarns, plus vier ijzeren blokken op iedere hoek al gesprek van de dag.Dinsdagmiddag werd er onder toeziend oog van de gemeente Dantumadiel, de Provinsje Fryslân, verkeerskundigen en andere belangstellenden getest op de rotonde. Vervoersmaatschappijen uit Damwâld gebruiken de kruising veel en lopen tegen problemen aan.Het draaien met een grote bus van Birwa Tours is al een kunst op zich, laat staan om over deze kruising te komen. Ook de schamelwagen van Jilderda's Bloemenboetiek had alle moeite de kruising te passeren. Vervoersbedrijf Feenstra kwam ook met de grootste moeite rondom.Het is nu aan de gemeente Dantumadiel, Provinsje en verkeerskundigen wat er met het kruispunt gaat gebeuren. Handig voor de vervoersbedrijven is het allerminst. De lantaarpalen gaan nog, maar de ijzeren blokken op alle hoeken van de kruising zorgen voor de grootste draaiproblemen.Rotonde of kruising?...

Lees verder »