Skûtsjesilen bij Earnewâld afgelast

EARNEWÂLD – Het skûtsjesilen bij Earnewâld gaat niet door. Na meer dan een uur wachten heeft de wedstrijdleiding besloten om de wedstrijd helemaal af te schieten. Er is niet genoeg wind. Wedstrijdleider Wietse Visser is er niet blij mee. “We hadden heel graag willen zeilen, maar de omstandigheden laten het niet toe.” Het duurde langer dan een uur voordat de organisatie het besluit nam. “We hadden de hoop dat de wind zou komen. Die was er wel even, maar het heeft nooit langer dan vijf minuten uit dezelfde richting gewaaid. Zo kunnen we niet zeilen. Het moet wel een wedstrijd zijn.” Bij De Veenhoop stond maandag ook niet veel wind. Toen heeft de commissie besloten om wel te zeilen. Het is nog niet duidelijk wat er nu met de uitslag van die wedstrijd gebeurt. Eerder had schipper Gerhard Pietersma aangegeven dat hij het eigenlijk niet eerlijk zou zijn als de...

Lees verder »