Slotfeest European Sports for All Games (ESFAG) in Heerenveen

HEERENVEEN – Dinsdag was Heerenveen het decor voor het slotfeest van alle internationale teams van de European Sports for All Games (ESFAG), de organisatie en alle vrijwilligers. Een bijzonder sportfestival, waar het publiek op verschillende locaties in Heerenveen allerlei nationale en internationale sporten kon bekijken en vooral uitproberen. Natuurlijk in een echte festivalsfeer, met lekker gezond eten, dans, muziek en veel gezelligheid. Zo was er het Open Dutch Shuffleboard toernooi,Kaasrollen, Boogschieten, Krijgskunsten en vele andere lokale sporten uit Europa. Natuurlijk mochten ook de Friese sporten als Kaatsen en Fierljeppen niet ontbreken. Ondanks de uitzonderlijke hitte kon het evenement rekenen op grote publieke belangstelling. De dag is afgesloten met een groots feest op de Oude Koemarkt in het centrum van Heerenveen. Hier werden de deelnemers toegesproken door wethouder van sport Jelle Zoetendal. Na het officiële gedeelte was het tijd voor muziek en konden de sporters even lekker ontspannen onder het genot...

Lees verder »