De Hollandse 100 blijft in Thialf

HEERENVEEN – De vijfde editie van De Hollandse 100 is weer in ijsstadion Thialf. Bij De Hollandse 100 wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker. Deelnemers laten zich sponsoren bij het schaatsen van 10 kilometer en 90 kilometer fietsen. Dit jaar was het evenement voor de eerste keer in Heerenveen. De eerste drie edities waren in en om Biddinghuizen. Prins Bernhard van Oranje richtte Lymph & Co op, nadat hijzelf lymfeklierkanker had gekregen. Voor het onderzoek naar de ziekte is veel geld nodig. In maart dit jaar was De Hollandse 100 voor de eerste keer in Thialf. Er werd toen 300.000 euro opgehaald. Tekst en foto: Omrop Fryslân Het bericht De Hollandse 100 blijft in Thialf verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »