Spitkeet zoekt kinderwagens

Berneweinen optocht bij De Spitkeet. Doet u mee?Bent u in het bezit van een nostalgische kinderwagen? Dan daagt Themapark De Spitkeet u uit om op zaterdag 1 september a.s. mee te doen aan de Berneweinen optocht. De optocht is onderdeel van de Oude ambachtendag die gehouden wordt op het terrein van Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema.De kinderwagenoptocht is een fenomeen dat is overkomen waaien uit Engeland, waar de zogenaamde ‘Pram parades’ worden gehouden. De parades zijn een ware happening met een ontspannen sfeer en veel plezier. Nederland heeft een rijke historie op kinderwagengebied. Bijna iedereen kent wel één of meerdere merken van kinderwagens, zoals ‘Riemersma’, ‘Koelstra’, ‘Van Werven’, ‘Mutsaerts’, of ‘Van Delft’.In september 2016 werd de eerste optocht gehouden tijdens de oude ambachtendag op het Spitkeetterrein. Toen werd er nog voor gekozen om de parade te houden met eigen vrijwilligers en eigen kinderwagens. De enthousiaste reacties die wij toen ontvingen,...

Lees verder »