Uil zoekt verkoeling in bubbelbad Katlijk

KATLIJK – Woensdagmorgen is in Katlijk een uil aangetroffen in een buiten bubbelbad Harry Sikkema uit Katlijk keek inderdaad dan ook even vreemd op toen hij de roofvogel in het bubbelbad zag zitten. Het dier zat op een filter in het buitenbad, de veren gedeeltelijk in het water. Navraag bij een vogelkenner leerde dat de Uil waarschijnlijk naar water heeft gezocht. Met alle droogte van de afgelopen tijd komen ook roofvogels dichter in de buurt van de woningen en tuinen. Ze zoeken de verkoeling. De temperatuur van een Uil is 41 graden. De Uil zoekt dan ook verkoeling in bomen en bij het water. Een Uil kan niet echt zwemmen maar mocht het dier toch in het water terecht komen dan probeert de Uil er weer fladderend uit het water te komen. Meestal is hulp van de mens dan noodzakelijk. Rond 11 uur heeft Sikkema de Uil iets geholpen om...

Lees verder »