Gemeente Heerenveen wil overstappen op blauwe diesel

HEERENVEEN – Een deel van de auto’s van de gemeente Heerenveen rijdt op groen gas of is elektrisch. Het college wil nu ook overstappen op zogenoemde blauwe diesel en vraagt de gemeenteraad om hiervoor extra geld beschikbaar te stellen. Rijden op blauwe diesel is ongeveer 1 cent per kilometer duurder dan gewone diesel. De gemeente geeft zo alvast invulling aan de nieuwe klimaatwet die voorschrijft dat Nederland in 2050 CO2-neutraal moet zijn. Na de zomer gaat de gemeente de aankoop van brandstof opnieuw aanbesteden. Dit is een logisch moment om over stappen op blauwe diesel. De overgang van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen is een belangrijk onderwerp in het hoofdlijnenakkoord. “De gemeente heeft 40 auto’s die op diesel rijden. Het gebruik van blauwe diesel levert zo’n 90% minder CO2 uitstoot en ook veel minder fijnstof op, aldus wethouder Jelle Zoetendal. Voor 1 cent meer per kilometer rijden we fossiel...

Lees verder »