Varend Erfgoed in haven Lunegat in Kollum

Donderdag deden 16 eigenaren van motorjachten ( Bakdekkers) die zijn gebouwd vóór 1945 en nog een authentieke uitstraling deden de jachthaven Lunegat  Kollum aan.De Vereniging van booteigenaren Oude Glorie is een vereniging. De vereniging stelt zich ten doel het behoud van klassieke gemotoriseerde pleziervaartuigen te stimuleren en te bevorderen en de watersport met deze unieke historische schepen te promoten. De “Oude Glorie” is naast een behoudsvereniging ook een gezelligheidsvereniging, waarbij de liefde voor deze bijzondere scheepjes een bindende factor is.Informatie over de vereniging vindt u de doelstellingen van de VBOG en veel achtergrond informatie over de vereniging en haar geschiedenis. www.oudeglorie.nl. Shantykoor de Beurtschippers uit Surhuisteveen zou vanavond een optreden doen op het grasveldje aan de waterkant voor eigenaren van motorjachten van de ( Bakdekkers) maar door het slechte weer kon dat niet doorgaan.Varend Erfgoed in haven Lunegat in Kollum

Lees verder »