Wedstrijd,- en trainingsvelden De Fryske Marren tijdelijk onbespeelbaar

JOURE – Door de aanhoudende hitte en droogte heeft gemeente De Fryske Marren besloten om de wedstrijd,-  en trainingsvelden een paar weken later open te stellen voor gebruik. Door de droogte zijn er op de velden momenteel veel bruine vlekken aanwezig en groeit er veel klaver en andere soorten grassen die niet geschikt zijn voor een gesloten mat. Ook is het ingezaaide gras nauwelijks gegroeid waardoor er kale plekken zijn ontstaan. De trainingsvelden zijn daarom vanaf 20 augustus bespeelbaar. De wedstrijdvelden zijn vanaf 1 september weer klaar voor gebruik. Voor de kunstgrasvelden heeft dit geen gevolgen. Verlenging onderhoud velden Op dit moment is geconstateerd dat de velden er niet goed bij liggen. De velden zijn in de maand juni en juli allemaal ingezaaid met gras, maar dit is nauwelijks gegroeid door de langdurige droogte. Door de periode van onderhoud aan de velden te verlengen, is er extra tijd om opnieuw...

Lees verder »