Boeren willen maatregels tegen de wolf

Het aantal schapen dat in Nederland door wolven is doodgebeten, is dit jaar fors toegenomen. Woensdag werd bekend dat bij Driezum en Westergeest gedode schapen ook het werk zijn van een wolf. Schapenhouders vinden dat de overheid boeren moet compenseren voor maatregelen om schapen te beschermen. Er zou een subsidieregeling moeten komen om preventieve maatregelen tegen aanvallen van wolven te kunnen bekostigen.Bij het Faunafonds komen door de oprukkende wolf steeds meer schadeclaims binnen, schrijft de Volkskrant. Nederlandse schapenhouders dienden dit jaar tot dusver 35 claims in bij het fonds voor 134 door een wolf doodgebeten schapen. Het voorlopige taxatiebedrag van de schade voor het hele land komt uit op bijna 15.000. In 2016 werd 7.800 euro uitgekeerd voor acht meldingen van in totaal 21 doodgebeten schapen. Het jaar daarvoor waren er geen incidenten met wolven.Boeren willen maatregels tegen de wolf

Lees verder »