Negatief zwemadvies locatie Lauwersmeer Oostmahorn opgeheven

Met ingang van 8 augustus 2018, is het negatief zwemadvies voor Lauwersmeer Oostmahorn, gemeente Dongeradeel, opgeheven. Dit negatief zwemadvies werd eerder op 26 juli 2018 ingesteld door de provincie Fryslân. De kans op gezondheidsklachten was daar te hoog in verband met de aanwezigheid van blauwalgen.Ondanks dat de zwemwaterkwaliteit is verbeterd, wordt toch nog niet geheel voldaan aan de gestelde norm voor blauwalg en bestaat er nog steeds een gering gezondheidsrisico. Dit betekent dat het negatief zwemadvies is vervangen door een waarschuwing voor blauwalg. Bij de zwemgelegenheid wordt met borden aangegeven dat er een waarschuwing voor blauwalg geldt.De zwemwatertelefoon (058-2925650) van de provincie is het gehele zomerseizoen bereikbaar. Bij dit nummer is tot eind september de meest actuele informatie over de waterkwaliteit van het zwemwater in de provincie beschikbaar. Specifieke vragen kunt u stellen per e-mail aan zwemwater@fumo.nl. Actuele informatie is ook te raadplegen via de internetsite www.zwemwater.nl.Negatief zwemadvies locatie Lauwersmeer...

Lees verder »