Rijkswaterstaat attendeert weggebruikers op hobbelig wegdek A32

HEERENVEEN – Rijkswaterstaat gaat de hobbels in het wegdek op de snelweg A32 in 2019 aanpakken. Vooruitlopend daarop en gelet op de vele bezoekers van de Culturele Hoofdstad-activiteiten plaatst Rijkswaterstaat op vrijdag 10 augustus 2018 borden langs de A32 in beide richtingen tussen Heerenveen en Wirdum en langs de snelweg A7 bij knooppunt Heerenveen. Met de borden attendeert Rijkswaterstaat weggebruikers op de hobbels in het wegdek. Hoewel het wegdek veilig is, blijkt uit reacties van met name weggebruikers die niet bekend zijn op de Friese wegen, dat men zich verrast voelt door de beweging van de auto of motor. Rijkswaterstaat houdt het wegdek continu in de gaten en grijpt zo nodig met een spoedmaatregel in mochten de veiligheidsnormen worden overschreden. Hoogovenslakken in wegdek A32 De hobbels in het wegdek worden veroorzaakt door de hoogovenslakken die bij de aanleg in de jaren 90 zijn gebruikt. Dit materiaal vormt een goede, stevige...

Lees verder »