Romantische Markt ondanks buien toch druk bezocht

JOURE – Ruim 250 kramen stonden vrijdag in de Midstraat voor de traditionele Romantische Markt in Joure. Ook dit jaar waren er een aantal oude ambachten die hun werkzaamheden toonden aan het publiek. Vanaf het D.E. plein tot aan de Jouster Tour was er een grote kunstmarkt. Schilders, beeldhouwers, edelsmeden en portrettekenaars exposeerden en verkochten hier hun kunstwerken. Ook waren er oude, waardevolle, exclusieve spullen uit een bepaalde tijdsgeest te vinden voor een nieuwe eigenaar.  Verder waren er de oliebollenbakker, de slager met de heerlijke hamburgers en de warme bakker met zijn roombroodjes en vruchtenkrakelingen. Bijna elke winkelier had wel een leuke uitstalling met daarbij scherpe marktaanbiedingen.  In de Doopsgezinde kerk was er een mogelijkheid om de kerk te bezoeken en te luisteren naar de prachtige orgelklanken.  Er waren meer muzikanten te beluisteren tijdens de markt. Maar ondanks alles viel er toch een aantal malen een behoorlijke bui. Enkele standhouders...

Lees verder »