sc Heerenveen wint met 2-3 bij PEC Zwolle

ZWOLLE – sc Heerenveen heeft vrijdagavond het openingsduel van de Eredivisie met 2-3 gewonnen. De ploeg van Jan Olde Riekerink kwam op bezoek bij PEC Zwolle op achterstand, maar door twee treffers van Morten Thorsby en een van Arber Zeneli gingen de drie punten mee naar Friesland. Daar veranderde ook een rode kaart voor Thorsby na een klein uur spelen niets meer aan. De Friezen begonnen goed in Zwolle. Na een fraaie combinatie tussen Michel Vlap en Sam Lammers ging Nemanja Mihajlovic er vandoor aan de linkerkant. De voorzet van de Servische aanvaller werd met het hoofd verlengd door Morten Thorsby. De bal kwam voor de voeten van Arber Zeneli, maar het schot van de Kosovaarse aanvaller werd geblokt. Na die goede openingsfase kwam de thuisclub beter in de wedstrijd. Pogingen van Zian Flemming, Dennis Genreau, Gustavo Hamer en Kingsley Ehizibue leverden geen treffer op. Na 28 minuten was het...

Lees verder »