Grou wint SKS wedstrijd bij Stavoren, Heerenveen heeft pech

STAVOREN – Bij de start werd een westenwind kracht 5 met uitschieters naar 6 verwacht. Reden om de wedstrijd een uur later van start te laten gaan. Vooral de golven van zo’n 50 tot 60 centimeter hoogte maakten het zeilen op het IJsselmeer een pittig verhaal. Douwe Azn. Visser (Grou) behaalde zijn tweede dagtitel en zag concurrenten Heerenveen en Leeuwarden met averij uitvallen. “Water en golven; het batste behoorlijk vandaag. Het was te doen,” aldus de Grouster schipper. ‘Stavers waar’, volgens wedstrijdleider Piet Blaauw, die in overleg met de schippers de wedstrijd een uur uitstelde. Daarna besloot Jappie Dzn. Visser (Sneek) helemaal niet van start te gaan. De debutantschipper zeilt dit jaar met een grotendeels nieuwe bemanning en koos ervoor om aan wal te blijven. En dus verschenen dertien skûtsjes kort voor de start op het IJsselmeer.  Al snel werd duidelijk dat het een spectaculaire wedstrijd zou gaan worden. Om...

Lees verder »