LTO is blij met droogtemaatregelen van minister van Landbouw

FRYSLÂN – LTO Nederland is blij met de maatregelen die de minister van Landbouw vanwege de droogte willen inzetten. De organisatie is er met name over te spreken dat Carola Schouten in groot deel van de adviezen van LTO heeft overgenomen. Zo mogen boeren bijvoorbeeld twee weken langer bemesten en krijgen ze de mogelijkheid om ook na september opnieuw gras te zaden. De minister wil ook dat er een uitgebreide evaluatie komt van de wateraanvoer en de beregeningsmogelijkheden. De EU moet nog wel akkoord gaan met een aantal maatregelen. Financiën Het is nog niet duidelijk hoe groot de financiële gevolgen van de droogte dit jaar zijn. Volgens LTO zullen een aantal boeren en akkerbouwers waarschijnlijk als gevolg van de lagere opbrengsten en de hogere kosten moeilijkheden met de liquiditeit krijgen. LTO is nog in gesprek met het ministerie van Financiën, de banken en verpachters om hier een oplossing voor te...

Lees verder »