AUDIO: Winnaars Freule en Simmermerk in De Simmer

In de uitzending van De Simmer van zaterdag 11 augustus werden weer verschillende nieuwsgierige onderwerpen behandeld. Ook was er weer live verslag uit de regio, zo was IJde Prins te horen vanaf de Simmermerk in Peasens-Moddergat. Jaap Cuperus was bij het Skûtsjesilen in Stavoren.Presentatrices Boukje Hendrika Weistra en Lisa Taekema spraken met Nynke Runia, initiatiefneemster van de Vlasroute Follow the Blue Line die nog tot eind augustus te volgen is. Peter Horsthuis vertelde namens Rotary Dokkum over Maarten van der Weijden die op 20 augustus door Dokkum zwemt. Tijdens deze poging om de Elfstedentocht te zwemmen in drie dagen tijd, zamelt hij geld in voor onderzoek naar kanker.De jongens van Kaatsvereniging Klaas Thomas uit Anjum kwamen op bezoek in de studio in De Westereen. Gerwin Dijkstra, Gerrit Dijkstra en Sytse Koree wonnen de 116e Freule in Wommels en vertelden hoe zij die dag beleefden.Het Simmerblomke ging deze week naar Trijntje...

Lees verder »