Spierballenwerk in de sloep bij Roeivereniging Tréwes

TERHERNE – Voor de uitdaging deze maand begeeft Jan van Loon zich richting de wateren rond Terherne. Daar trainen namelijk vandaag de drie teams van sloeproeivereniging Tréwes uit Aldeboarn die deelnemen aan wedstrijden. Dat zijn twee mannenteams en een vrouwenteam. Ik mag vandaag meetrainen met de herensloep die eens per week traint en word in de haven opgevangen door Rinsejan de Vegt. De andere mannensloep traint net als de vrouwenploeg tweemaal per week. Rinsejan en ook de verenging Tréwes begonnen met roeien in 1992. Daarvoor bestond de Tréwes ook al, maar was het een touwtrekvereniging. Rinsejan deed net als een deel van de andere roeiers, voor hij begon met roeien, aan touwtrekken. “We wilden met een clubje mannen toen een keer wat anders gaan doen en zo is eigenlijk de sloeproeivereniging tot stand gekomen. Het is een stoere sport en ik vind het fantastisch om in een team het uiterste...

Lees verder »